Kamut zrno BIO 500g

Další obrázky

8595016511142

Kamut zrno BIO 500g

Kamut je prapůvodní druh pšenice, který neprošel procesem hybridizace či genetických úprav. Jeho pěstování nebylo dotčeno moderními zemědělskými postupy, a tak si zachoval své původní vlastnosti. Kamut představuje výbornou alternativu veškerých pekárenských výrobků, při jejichž přípravě se užívá běžná pšenice. Oproti pšenici vynikají zrna kamutu dvojnásobnou velikostí a vyšším obsahem živin. Kamut má mimořádně vysoký obsah selenu, nenasycených mastných kyselin, zinku a hořčíku.

Návod k přípravě: Zrna kamutu můžete vařit v tlakovém (nebo pomalém) hrnci, umlít na čerstvou mouku a používat na přípravu prvotřídního chleba, pečiva a nekvašených placek (smícháním s vodou a rychlým opečením z obou stran na pánvi s nepřilnavým povrchem). Uvařené zrno (do rozpuku) můžete konzumovat přímo či je využít k výrobě pomazánek, karbanátků apod.

Zobrazit více
85 Kč
(ks)
Skladem
5 kusů
U Vás v pátek, 19. dubna.

Složení

kamut* (druh pšenice)

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1626 /387
tuky (g) 2.5
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.6
sacharidy (g) 70
z toho cukry (g) 2
bílkoviny (g) 15

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Upozornění pro alergiky

Obsahuje lepek.

Kamut je prapůvodní druh pšenice, který neprošel procesem hybridizace či genetických úprav. Jeho pěstování nebylo dotčeno moderními zemědělskými postupy, a tak si zachoval své původní vlastnosti. Kamut představuje výbornou alternativu veškerých pekárenských výrobků, při jejichž přípravě se užívá běžná pšenice. Oproti pšenici vynikají zrna kamutu dvojnásobnou velikostí a vyšším obsahem živin. Kamut má mimořádně vysoký obsah selenu, nenasycených mastných kyselin, zinku a hořčíku.

Návod k přípravě: Zrna kamutu můžete vařit v tlakovém (nebo pomalém) hrnci, umlít na čerstvou mouku a používat na přípravu prvotřídního chleba, pečiva a nekvašených placek (smícháním s vodou a rychlým opečením z obou stran na pánvi s nepřilnavým povrchem). Uvařené zrno (do rozpuku) můžete konzumovat přímo či je využít k výrobě pomazánek, karbanátků apod.