Jáhly 500g

Další obrázky

8595016591090

Jáhly 500g

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Staří Slované prosné obilky mleli na mouku, kterou potom zpracovávali na placky a kaše. V dnešní době jáhly prožívají svoji renesanci. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP.

Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Doporučují se lidem s onemocněním žaludku a slinivky.

Zobrazit více
29 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 58,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pondělí, 01. dubna.

Složení

jáhly

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1582 /377
tuky (g) 4.2
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.72
sacharidy (g) 72.9
z toho cukry (g) 0.5
bílkoviny (g) 11

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Upozornění pro alergiky

Může obsahovat stopy lepku.

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Staří Slované prosné obilky mleli na mouku, kterou potom zpracovávali na placky a kaše. V dnešní době jáhly prožívají svoji renesanci. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP.

Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Doporučují se lidem s onemocněním žaludku a slinivky.