Bylinný karamel Dolce s jitrocelem 300g

Další obrázky

8595020350799

Bylinný karamel Dolce s jitrocelem 300g

Dolce je unikátní výrobek z karamelizovaného cukru (nebo fruktózy – Dia Dolce) konzistence medu s přidáním bylinného extraktu jednotlivých bylin. Lze jej doporučit při žaludeční dietě, pálení žáhy, bezlepkové dietě, alergii na pyly, jako prevenci v chřipkových obdobích.
Jitrocel je velmi stará bylina, kterou používali již ve starověkém Řecku. V dnešní době je hojně rozšířena ve velké části světa i na území Česka. Používá se k podpoře dýchacího i imunitního systému (v lékařství patří mezi léčivé byliny, používá se proti kašli, k uvolnění hlenů). Obsahuje i glykosid aukubin, čehož se v lékařství využívá pro jeho účinky protizánětlivé a antibiotické. Dále obsahuje xantofyl, velké množství tříslovin, flavonoidy, enzymy, pektiny, saponin, vitamín C, kyselinu křemičitou, soli vápníku a draslíku a látky fytoncidní. Jitrocel podporuje mikrobiální rovnováhu a tím napomáhá normální funkci střevního traktu. Napomáhá trávení a pročištění a podpoře jater.
Používá se:
- jako sladidlo všude, kde se používá cukr nebo med, výborné do čajů i kávy,
- jako med, třeba i na chleba,
- do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (třeba rajské), na potírání kuřete při pečení,
- s horkou vodou jako bylinný nápoj, který je zajímavou variantou čaje s účinky jako bylinný čaj,
- se studenou vodou jako bylinková limonáda.

Zobrazit více
83 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 276,70 Kč
Není skladem

Složení

sacharidy (83%), karamel (sacharóza), extrakt z květu listu jitrocele, kyselina: kys. citronová

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1403 /334
sacharidy (g) 83
z toho cukry (g) 83
bílkoviny (g) 0.03

Dolce je unikátní výrobek z karamelizovaného cukru (nebo fruktózy – Dia Dolce) konzistence medu s přidáním bylinného extraktu jednotlivých bylin. Lze jej doporučit při žaludeční dietě, pálení žáhy, bezlepkové dietě, alergii na pyly, jako prevenci v chřipkových obdobích.
Jitrocel je velmi stará bylina, kterou používali již ve starověkém Řecku. V dnešní době je hojně rozšířena ve velké části světa i na území Česka. Používá se k podpoře dýchacího i imunitního systému (v lékařství patří mezi léčivé byliny, používá se proti kašli, k uvolnění hlenů). Obsahuje i glykosid aukubin, čehož se v lékařství využívá pro jeho účinky protizánětlivé a antibiotické. Dále obsahuje xantofyl, velké množství tříslovin, flavonoidy, enzymy, pektiny, saponin, vitamín C, kyselinu křemičitou, soli vápníku a draslíku a látky fytoncidní. Jitrocel podporuje mikrobiální rovnováhu a tím napomáhá normální funkci střevního traktu. Napomáhá trávení a pročištění a podpoře jater.
Používá se:
- jako sladidlo všude, kde se používá cukr nebo med, výborné do čajů i kávy,
- jako med, třeba i na chleba,
- do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (třeba rajské), na potírání kuřete při pečení,
- s horkou vodou jako bylinný nápoj, který je zajímavou variantou čaje s účinky jako bylinný čaj,
- se studenou vodou jako bylinková limonáda.

Mohlo by se Vám také líbit