Arrowroot kořenový škrob BIO 150g

Další obrázky

8594037110495

Arrowroot kořenový škrob BIO 150g

Maranta třtinová - zahušťovadlo


Maranta je bílý prášek bez chuti, získaný z kořene rostliny Marantha arundinacea. Rostlina se vyskytuje na západě Indie, Brazílii a Thajsku. Má podobný vzhled a použití jako kukuřičný škrob.

Škrobová moučka získaná z kořene maranty si před zahušťováním omáček, polévek či dezertů vyžaduje přibližně sedmi minutové tepelné zpracování. Tento jemný prášek neobsahuje žádný tuk a kromě toho, že výborně zahušťuje, omáčku či jiný pokrm nenaruší žádnou příchutí, protože je bez chuti. Zahušťuje i při nízké teplotě a tím pádem je perfektní pro přípravu omáček a pudinků, které jsou citlivé na teplo.
Její zahušťovací schopnosti jsou dvakrát tak silné jako zahušťovací schopnosti pšeničné mouky. Navíc nezakalí jídlo jako mouka a nenese v sobě křídovitou příchuť jako kukuřičný škrob, a proto je vhodná i na zahušťování ovocných omáček a šťáv.

Zobrazit více
82 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 546,70 Kč
(ks)
Skladem
3 kusy
U Vás v pondělí, 29. dubna.

Složení

sušený kořen arrowroot*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1495 /356
tuky (g) 0.1
sacharidy (g) 88.15
bílkoviny (g) 0.3

Maranta třtinová - zahušťovadlo


Maranta je bílý prášek bez chuti, získaný z kořene rostliny Marantha arundinacea. Rostlina se vyskytuje na západě Indie, Brazílii a Thajsku. Má podobný vzhled a použití jako kukuřičný škrob.

Škrobová moučka získaná z kořene maranty si před zahušťováním omáček, polévek či dezertů vyžaduje přibližně sedmi minutové tepelné zpracování. Tento jemný prášek neobsahuje žádný tuk a kromě toho, že výborně zahušťuje, omáčku či jiný pokrm nenaruší žádnou příchutí, protože je bez chuti. Zahušťuje i při nízké teplotě a tím pádem je perfektní pro přípravu omáček a pudinků, které jsou citlivé na teplo.
Její zahušťovací schopnosti jsou dvakrát tak silné jako zahušťovací schopnosti pšeničné mouky. Navíc nezakalí jídlo jako mouka a nenese v sobě křídovitou příchuť jako kukuřičný škrob, a proto je vhodná i na zahušťování ovocných omáček a šťáv.