Adveni: Muffiny s čokoládou a chilli 280g

Další obrázky

8594181851282

Adveni: Muffiny s čokoládou a chilli 280g

SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU MUFFINŮ S HOŘKOU ČOKOLÁDOU A CHILLI – BEZ LEPKU

Návod k přípravě:

Ingredience: 280 g směsi, 110 ml rostlinného nápoje (kokosového, mandlového apod.) nebo mléka, Ÿ70 g rostlinného tuku na pečení (např. Stella, Hera) nebo másla, Ÿ2 vejce, Ÿ7 g kypřicího prášku

Postup přípravy:

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil – směs vysypte do mísy, přidejte kypřící prášek a promíchejte. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, tuk rozpusťte. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vmíchejte do vlažného mléka. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do suché směsi střídavě přilévejte zchladlý tuk a mléko se žloutky a míchejte. Nakonec opatrně zapracujte sníh z bílků. Formu na muffiny vytřete tukem a vysypte bezlepkovou moukou nebo kokosem, případně použijte papírové košíčky. Naplňte těstem cca do 2/3. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–30 minut. Z jednoho balení upečete 12 menších nebo 6 extra velkých muffinů.

Zobrazit více
47 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 167,90 Kč
Není skladem

Země původu

Česká republika

Složení

cukr, hořká čokoláda – kousky 16 % [kakaová hmota, cukr, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Illipe, Sal, Kokum gurgi, olej z jader manga), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, SÓJOVÝ LECITIN (emulgátor)], bramborový škrob, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, rýžová mouka, jáhlová mouka, čiroková mouka, tapiokový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, slunečnicová semínka loupaná mletá, guma guar (zahušťovadlo), slunečnicový lecitin (emulgátor), kyselina citronová (regulátor kyselosti), chilli mleté 0,06 %, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku)

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1780 /424
tuky (g) 10
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 4.5
sacharidy (g) 76
z toho cukry (g) 31
bílkoviny (g) 6.5

Skladování a použití

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Upozornění pro alergiky

Obsahuje sóju. Může obsahovat stopy sezamu.

SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU MUFFINŮ S HOŘKOU ČOKOLÁDOU A CHILLI – BEZ LEPKU

Návod k přípravě:

Ingredience: 280 g směsi, 110 ml rostlinného nápoje (kokosového, mandlového apod.) nebo mléka, Ÿ70 g rostlinného tuku na pečení (např. Stella, Hera) nebo másla, Ÿ2 vejce, Ÿ7 g kypřicího prášku

Postup přípravy:

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil – směs vysypte do mísy, přidejte kypřící prášek a promíchejte. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, tuk rozpusťte. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vmíchejte do vlažného mléka. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do suché směsi střídavě přilévejte zchladlý tuk a mléko se žloutky a míchejte. Nakonec opatrně zapracujte sníh z bílků. Formu na muffiny vytřete tukem a vysypte bezlepkovou moukou nebo kokosem, případně použijte papírové košíčky. Naplňte těstem cca do 2/3. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–30 minut. Z jednoho balení upečete 12 menších nebo 6 extra velkých muffinů.