Açai lyofilizovaný prášek BIO 70g

Další obrázky

5602353904223

Açai lyofilizovaný prášek BIO 70g

Açai (čti asají) je jedním z pokladů amazonské džungle. Je tradiční součástí jídelníčku obyvatel Brazílie. V současné době je açai pro svoje výtečné nutriční vlastnosti nesmírně populární rovněž v Evropě a USA. Tato palma dorůstající výšky 25 m, které se daří zejména podél říčních toků, plodí malé ovoce tmavě modré barvy. Tyto plody bývaly pochutinou a důležitou součástí jídelníčku již pro původní obyvatele jihoamerických pralesů.

Podle současných poznatků je acai vysoce výživné a obsahuje mimořádně vysoké množství antioxidantů, které jsou nezbytné pro absorbci volných radikálů. Antioxidanty se v açai nacházejí v podobě fenolů a antocyaninů, které jsou zodpovědné za tmavě modrou barvu plodů.

 

Zobrazit více
344 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 4 914,30 Kč
Není skladem

Složení

100% açai prášek* (sušeno mrazem)

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 2498 /595
tuky (g) 54
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 15
sacharidy (g) 4.5
z toho cukry (g) 2
vláknina (g) 27
bílkoviny (g) 9.8

Skladování a použití

Skladujte v suchu a chladu.

Dávkování a způsob užití

Denně 1-2 lžičky do ovocné šťávy, džusu, salátu, mléčného nebo ovocného koktejlu, dezertu, jogurtu, apod.

Açai (čti asají) je jedním z pokladů amazonské džungle. Je tradiční součástí jídelníčku obyvatel Brazílie. V současné době je açai pro svoje výtečné nutriční vlastnosti nesmírně populární rovněž v Evropě a USA. Tato palma dorůstající výšky 25 m, které se daří zejména podél říčních toků, plodí malé ovoce tmavě modré barvy. Tyto plody bývaly pochutinou a důležitou součástí jídelníčku již pro původní obyvatele jihoamerických pralesů.

Podle současných poznatků je acai vysoce výživné a obsahuje mimořádně vysoké množství antioxidantů, které jsou nezbytné pro absorbci volných radikálů. Antioxidanty se v açai nacházejí v podobě fenolů a antocyaninů, které jsou zodpovědné za tmavě modrou barvu plodů.